love video

Els & Miki's huwelijksgeloftes

Huwelijksgeloftes op video

Ik kreeg een heel fijn mailtje van Els in de digitale postbus. Ze ging enkele maanden later trouwen met Miki, maar ze zagen wat op tegen het idee om live hun geloftes uit te spreken voor alle gasten. De angst dat de emoties het zouden overnemen, dat ze niet meer uit hun woorden zouden geraken, de vrees om voor zo’n grote groep bekende te spreken … ik vermoed dat het voor vele trouwers bekend in de oren klinkt. Daarom hadden Els en Miki het idee om hun geloftes op voorhand in te spreken en onder de vorm van een video te laten zien tijdens hun huwelijksfeest. En zo kwamen ze bij mij terecht!
Ik vond het een schitterend idee! En was stiekem een beetje jaloers dat ik er niet zelf aan had gedacht voor onze trouw.
(Maar wij hadden het dankzij onze ceremonievormgeefster Olga van Minn ook goed opgelost. Wij begonnen onze ceremonie meteen met onze geloftes. Niemand die dat verwachtte en op die manier konden we zonder zenuwen genieten van de rest van de ceremonie.)
Ik ging op een zondagochtend naar hun huis en filmde hen aan de ontbijttafel met hun twee (plus)dochters en Omer, de hond. Het was een fijne, ongedwongen sfeer. Net zoals ze hoopten dat hun trouwdag ook zou zijn.

Doe het zoals jullie het willen.

Je hoeft je ceremonie dus helemaal niet te doen zoals iedereen het doet of zoals algemeen wordt verwacht. Het meest persoonlijke stukje van een huwelijksdag is bij uitstek de ceremonie. Dus ook het moment bij uitstek om die in te vullen zoals jullie dat willen en op de manier waar jullie jullie het best bij voelen.
Voor Els en Miki was dat door het “live” gegeven weg te laten. En als grote plus hebben zij nu voor altijd hun geloftes opgenomen. Dus bij iedere huwelijksverjaardag, speciaal moment, als het even wat moeilijker gaat of gewoon zomaar … kunnen zij luisteren naar elkaars meest oprechte en kwetsbare boodschap aan elkaar. Als dat niet bijzonder waardevol is.
Bovendien kon Omer, de hond, zo ook een rol spelen tijdens de ceremonie. 🙂

Welke momenten wil jij herbeleven?

Er zijn nog tal van gelegenheden die het misschien wel waard zijn op video vastgelegd te worden: als je je verloving wil aankondigen, als je iemand iets heel belangrijks te vertellen of te vragen hebt (*kuch* huwelijksaanzoek *kuch*). Of de kleine (maar eigenlijk grote) momenten des levens: een zalige zondagochtend met iedereen die je graag ziet. Welke momenten zou je even op pauze willen zetten, terugspoelen en herbeleven? Ik help je daar graag mee verder!