Een gezinsfotoshoot van drie meisjes die samen 100 jaar worden.

Gloria, haar mama en haar Nonna werden samen 100 jaar deze zomer! En dat moest gevierd werden. Dus trokken de drie dames naar het kasteel van Alden Biesen voor een gezellige picknick en wat meisjestijd. Ik mocht mee om wat foto’s te maken van dit mooie moment en om mee aan te schuiven aan de feestdis. Jep, het werkleven kan toch hard zijn. 😉

Ik vind het heerlijk als er tijdens een familieshoot een activiteit plaatsvindt. Dat er niet te veel geposeerd moet worden, maar dat iedereen iets kan doen en lekker zichzelf kan zijn. Dat ik daar als een vliegje rond mag zoemen en hier en daar het moment probeer te vangen op beeld.
En daar was deze gezinsfotoshoot ideaal voor! Samen de tafel dekken, samen eten en keuvelen. Samen de namen van de bloemen bedenken en kiezen welke je de mooiste vindt. Samen rennen en samen vliegen. Samen vallen en rollen. En tussendoor mag er uiteraard wel eventjes geposeerd worden, want het is wel fijn om een mooie groepsfoto te hebben.
Maar die échte, kleine, onverwachte momentjes tussendoor, dat zijn mijn favorietjes. Als ik die kan vangen, maakt mijn hart een grote sprong.

Er hoeft niet altijd een aanleiding te zijn om een moment te plannen voor een gezinsfotoshoot. Soms is “zomaar” de best mogelijke reden. Zomaar. Of omdat de tijd altijd maar sneller lijkt te gaan. En het soms wel eens fijn is om de pauzeknop in te drukken. En dat moment vast te kunnen houden. Omdat je mekaar graag ziet en dat graag zien in beeld wil brengen. Omdat een foto iets kan zijn waar je je aan kan optrekken als het even minder gaat. Waar je bij moet glimlachen en je terugdenkt aan dat hilarische moment tijdens de shoot. Waar je fier naar kan kijken, zonder dat je moet uitleggen waarom.
Dus eigenlijk allesbehalve zomaar, als je ‘t mij vraagt.

(Alle foto’s zijn auteursrechtelijk beschermd en mogen niet gebruikt worden zonder uitdrukkelijke toestemming van de maker, Vicky Bogaert.)