Enkele weken geleden zat ik helemaal in zak en as. Bij Alice, één van mijn twee honden, was een gezwel vastgesteld dat op het eerste zicht (of beter: op het eerste gevoel) wat zorgwekkend was. Er moest een biopsie van worden genomen en een labo-onderzoek zou uitsluitsel geven of het goed- of kwaadaardig was. Wie mij kent weet dat ik een échte hondenmama ben … mijn honden zijn mijn kindjes. Ik bericht vooral over Mellow, onze ander hond omdat hij mijn ‘studio-assistent’ is, hij ligt de hele dag bij mij als ik alleen aan het werk ben. Maar Mellow heeft dus een jongere ‘zus’; Alice, zij komt nooit in de studio, omdat ze de trappen niet op durft. Onze twee honden zijn allebei angstig door dingen die ze in het verleden hebben meegemaakt. Maar hun angsten uiten zich op verschillende manieren. Mellow houdt mij steeds gezelschap en Alice ligt steeds trouw bij mijn man als hij van thuis uit werkt.
Toen ik ’s avonds bij het knuffelen dat gezwel voelde bij Alice, sloeg mijn hart een tel over. Ik belde meteen de dierenarts en kon de volgende dag al op consultatie. Twee dagen later zou Alice onder narcose moeten voor de biopsie. De avond voor die biopsie kreeg ik een paniekaanval. Mijn man – die altijd de rust zelve is en mij ook steeds kan geruststellen – zat de hele week in het buitenland voor het werk. Ik was zo bang dat mijn meisje ziek was en ik er niks aan kon doen. Omdat ik me die avond niet kon kalmeren, besloot ik dan maar te gaan tekenen. Dat werkt voor mij het allerbeste om mijn hoofd wat leeg te maken, om mij te focussen op iets anders en mijn emoties wat te kanaliseren.
Dus maakte ik een portretje van Alice en ik.

Een week later kregen we het verlossende telefoontje: er was niks om ons zorgen over te maken! Het gezwel werd trouwens helemaal weggehaald en bestond volledig uit vetweefsel.
We hebben onze meid dus nog wel even bij ons. 🙂

Dit is ze ‘in het echt’ trouwens:

——————–
Alle foto’s en illustraties zijn gemaakt door mij (c)VickyBogaert, zijn auteursrechtelijk beschermd en mogen niet gebruikt worden zonder toestemming. Je kan steeds contact met me opnemen als je graag van mijn diensten gebruik wil maken, dan bezorg ik je met alle plezier een offerte. 🙂