Ik ben niet de enige zelfstandige in mijn familie. Mijn oudste broer Sven gaf me het voorbeeld en opende op z’n 23ste zijn eigen restaurant; Elvira. Op die jonge leeftijd een eigen zaak starten en dan nog in de moordende (figuurlijk uiteraard) horeca-sector was allesbehalve evident. Maar na bijna 20 jaar staat mijn broer nog steeds achter het fornuis van zijn restaurant en opende hij zelfs een tweede zaak! Juni dit jaar zag Elvira’s kleine broertje Lagom het levenslicht: een kook- en wijnatelier. Sven droomde al langer van een atelier waar hij gastronomische workshops kon geven. En toen hij een eigen huis bouwde (enfin, liet bouwen … zijn vakkennis beperkt zich tot potten en pannen), liet hij er dan maar meteen een workshopruimte bij bouwen. Bij een nieuwe zaak hoort een nieuwe website en sociale media, dus werd zus Vicky opgetrommeld om voor het beeldmateriaal te zorgen.
Ik ben een fiere kleine zus; mijn broer Sven is de hardst werkende mens die ik ken. Hij heeft het allesbehalve gemakkelijk gehad om zijn zaak draaiende te houden, want de horeca-sector is geen lachtertje. Dat hij nu in diezelfde sector een tweede zaak uit de grond kon stampen, vervult mijn hart met heel veel trots.

Alle foto’s zijn gemaakt door mij (c)VickyBogaert, zijn auteursrechtelijk beschermd en mogen niet gebruikt worden zonder toestemming.