Ik vind het altijd een ontzettende eer als een collega-fotograaf me inhuurt voor een portretsessie. Kim wilde graag portretfoto’s voor de sociale media en website van haar bedrijf. Als zelfstandig ondernemer heb je wel wat portretten van jezelf nodig, want je klanten willen graag het gezicht zien achter je bedrijfsnaam. Zeker in onze sector werk je heel nauw en persoonlijk samen met je klant en dan is een – oh nee, hier komt ie – klik echt noodzakelijk. Ik vind het als fotograaf en videograaf belangrijk dat je zelf ook eens voor de lens staat in plaats van er achter. Zo ervaar je hoe het is en dat poseren voor een camera niet altijd zo makkelijk is. Je moet vertrouwen hebben in de persoon die jou op beeld vastlegt. Ik heb zelf al enkele keren voor de lens van andere fotografen gestaan en daar heb ik iedere keer zo veel uit geleerd. Bij mijn Over Mij-pagina staan enkele foto’s die ik door Tasja Van Rymenant liet maken.

Kim ken ik inmiddels al enkele jaren, dus het was al een voordeel dat ik al een idee heb over wat voor iemand Kim is en op die manier al wat kon nadenken over de sfeer die de beelden moesten uitdragen. Maar het blijft elke keer een beetje opnieuw beginnen. Want iedereen is anders en dus kan je aanpak ook altijd een beetje verschillen, al is die in de basis wel altijd hetzelfde.
Kim ontmoette ik voor het eerst toen ze een shoot had geboekt in mijn fotostudio voor haar zonen. En sindsdien fotografeerde ik ieder jaar haar gezinnetje. Ze volgde ook een fotografieworkshop bij mij en inmiddels is ze zelf gestart als fotografe! Je kan haar werk, onder de naam RMY photography vinden.
Voor deze portretreeks gingen we voor een stadse, strakkere omgeving, die qua kleuren perfect bij haar kleding paste! Al moet ik eerlijkhaidshalve toegeven dat dat puur geluk was. 😉
Heb jij ook nood aan portretfoto’s voor sociale media, website, artikels, … laat maar weten!


(Alle foto’s zijn auteursrechtelijk beschermd en mogen niet gebruikt worden zonder uitdrukkelijke toestemming van de maker, Vicky Bogaert.)